top of page

Utviklingen av Nye Ladehammeren

Eiendommen ligger sentralt i Trondheim, på et platå på Ladehammeren. Det er Trondheims flotteste beliggenhet, vestvendt med utsikt over fjorden og mot Midtbyen, fantastiske solforhold og nært, men likevel litt adskilt fra transformasjonsområdet på Nyhavna.

Balansere vern og teknisk tilstand

Den tekniske tilstandsvurderingen som Rambøll AS gjorde for fylkeskommunen i 2019, ble oppdatert i 2022/2023. Rapportene viser omfattende skader i fasader og tak som følge av byggteknisk dårlige løsninger og sporadisk vedlikehold. 

Ingen av byggene er registrert med antikvarisk verdi i Kommuneplanens arealdel 2012-2024, men er foreslått i klasse B i forslag til ny KPA som ventes vedtatt sommeren 2024. Det nye prosjektet må derfor balansere hensynene til vern og teknisk tilstand.

 

Saken er fra MN24 og skrevet mandag 17. april 2023

IMG_1394.JPG

Utvikling av byens beste eiendom

Den unike eiendommen, som strekker seg over 22 dekar, er planlagt for omfattende utvikling og transformasjon. Målet er å skape et dynamisk og tiltrekkende område, åpne det for allmennheten gjennom utadrettet aktivitet, og integrere boliger for en levende atmosfære. I 2023 ble det arrangert en arkitektkonkurranse for å utforske potensialet og identifisere de mest innovative ideene for eiendommens utvikling.

Vinneren av den prestisjefylte arkitektkonkurransen er nå kunngjort. PKA Arkitekter og Brendeland & Kristoffersen Arkitekter fra Trondheim, i samarbeid med Erik Langdalen Arkitektkontor, Bjørbekk & Lindheim AS, og Degree of Freedom, alle tre fra Oslo, står bak vinnerforslaget. Arkitekt Per Knudsen fra PKA Arkitekter uttalte at vinnerprosjektet tar utgangspunkt i å bevare strukturen til dagens bygninger på Ladehammeren. Målet er at silhuetten av eksisterende bygninger skal være gjenkjennelig, samtidig som området blir revitalisert gjennom en ny og moderne tilnærming.

 

Saken er fra MN24 og skrevet 14.02.2024 

oversiktsbilde-fra-liv.png
bottom of page